Sluiten

Met CE rijbewijs op zak, gaat Lieuwe de weg op

Met het C rijbewijs op zak startte Lieuwe, die het omscholingstraject tot vrachtwagenchauffeur doorloopt, aan de rijlessen voor het CE rijbewijs. In overleg met zijn begeleider en HR is er besloten het traject van het behalen van zijn CE rijbewijs in te zetten bij Vervoerscollege Venlo. “En dat ging super! De rijinstructeur zei bij de eerste rit: "Rij maar, ik kijk wat je doet en hoe je dat doet. Hij heeft amper het rempedaal aangeraakt.”

Om het leertraject verder te bevorderen, ook naast de baan, kreeg Lieuwe van zijn instructeur een miniatuur vrachtwagen. “Door de voorste wielen van het speelgoedje te bewegen, kon ik nogmaals kijken wat de wagen doet als je naar achteren rijdt en draait.” Voor het effectieve rijexamen was Lieuwe alsnog “doodnerveus”. Al deze spanning bleek overbodig want de proef verliep erg vlot. “Ik wist dat ik het kon. Ik weet dat ik kan rijden." Het examen ging goed! En dat heeft hij in de tussentijd terecht gevierd met familie en schoonfamilie.

Lieuwe kijkt tevreden terug op het traject tot hiertoe en de begeleiding die hij daarbij kreeg. Hetgeen hem het meeste bij zal blijven is “het gevoel dat ik iedere keer vooruitgang maakte. Zo vond ik rotondes rijden in het begin erg moeilijk. Ik vroeg dan ook aan de instructeur of we dat opnieuw konden oppakken. En zo gingen we de dag erna een kwartiertje rotondes rijden.”

Met het CE rijbewijs op zak, is Lieuwe klaar voor zijn job als vrachtwagenchauffeur bij Ewals. Hij zal de komende dagen al de baan op gaan. Om ervoor te zorgen dat Lieuwe ook daar de nodige ondersteuning krijgt, wordt hij (in lijn met het ‘Driver training program’) gedurende de eerste twee weken begeleid door ervaren chauffeurs. Nogmaals proficiat aan Lieuwe en veel succes verder!

Ik wist dat ik het kon. Ik weet dat ik kan rijden.
22 mei 2018