Sluiten
Zoeken... Menu

“Je bent hier absoluut geen nummer”

Na bijna 15 jaar als vrachtwagenchauffeur, ging Paul (38 jaar) bijna 5 jaar geleden als Planner aan de slag bij Ewals Cargo Care. Inmiddels is hij Floater voor de trailerplanning.

“Zo’n 5 jaar geleden startte ik bij Ewals op de planning, omdat ik na 15 jaar op de vrachtwagen iets anders wilde. Hoewel ik niet meer terug zou willen, vind ik het nog steeds erg leuk om af en toe met een collega mee te rijden naar de haven, of zelf de vrachtwagen in te stappen. Op mijn huidige afdeling bij Ewals werken zo’n 60 mensen, waarbij er werkelijk niemand tussen zit waarmee ik niet goed kan opschieten. De sfeer is uitstekend, er wordt hard gewerkt, maar er is ook aandacht voor de menselijke kant. De leidinggevenden proberen ervoor te zorgen dat het niet te laat wordt, en we maken uitstapjes met collega’s.

Wat mij vooral verbaasde toen ik bij Ewals ging werken, is het familiegevoel dat er hangt. Vooraf lijkt het vooral een groot bedrijf, maar ik kreeg al heel snel het gevoel van ‘je hoort erbij’. Bij dit bedrijf ben je geen nummer. Dat laat onze CEO, Bram Ewals, ook zien. Die komt op 2 januari persoonlijk bij iedereen langs om een gelukkig nieuwjaar te wensen, en kent iedereen ook echt bij naam!

Zelf heb ik sinds enkele maanden een seniorrol. In een buddysysteem neem ik een nieuwe planner onder mijn hoede. Dat is ook fijn voor nieuwe collega’s, want zo heb je altijd iemand om op terug te vallen of vragen aan te stellen. Fouten maken mag natuurlijk eens, maar we spreken elkaar daar wel op aan zodat je ervan leert. Ook voor mezelf is deze nieuwe rol leuk, want het helpt mij ook ontwikkelen. De drang naar ontwikkeling zie je hier veel. Je wordt gestimuleerd om opleidingen te volgen die vaak ook nog eens intern geven worden. Zo deed ik mijn opleiding tot planner via Ewals.”

Vooraf lijkt het vooral een groot bedrijf, maar ik kreeg al heel snel het gevoel van ‘je hoort erbij’. Je bent hier absoluut geen nummer.
1 maart 2018