Sluiten
Menu

“Je merkt ook dat dit bijdraagt aan je ontwikkeling en kennis”

Rick (25 jaar) begon bij Ewals Cargo Care als stagiair en bleef na zijn studie in dienst. Nu werkt hij als Junior Operational Engineer op de afdeling Operations.

“Tijdens mijn opleiding Technische Bedrijfskunde deed ik mijn afstudeerstage bij Ewals op de afdeling Fleet Control. Daar hield ik me bezig met het optimaliseren van de kosten voor de spanbanden van onze trailers. Ik onderzocht bijvoorbeeld of het beter was om centraal of decentraal in te kopen. Na mijn stage bood Ewals mij een vaste baan aan, en maakte ik de overstap naar de trailerdesk, waar ik begon in de planning. Nu werk ik als Junior Operational Engineer. In deze functie houd ik me deels bezig met de planning, maar ben ik vooral bezig met het optimaliseren van onze werkprocessen.

Een mooi voorbeeld is onze samenwerking met een ferrymaatschappij waarmee we jaarlijks zo’n 10.000 trailers verschepen. Het verwerken van deze boekingen kan tijdrovend zijn, dus elke besparing daarvan scheelt nogal. Daarom onderzoek ik nu hoe we die digitale orders het beste kunnen boeken. Zo functioneer ik als een soort schakel tussen de planning en IT. Je merkt ook dat dit bijdraagt aan je ontwikkeling en kennis. Bij Ewals volgde ik ook al enkele trainingen, zoals Lean Six Sigma Yellow Belt, time management en communicatie.

Op mijn afdeling maken we soms lange dagen, maar gelukkig is de sfeer ontspannen en informeel. Dat is erg belangrijk voor me, er is een soort familiaire sfeer. Ook mijn deelname aan het Young Potential programma is waardevol voor me. Je leert zo veel mensen binnen de organisatie kennen die je anders niet zo snel spreekt, en je doet mee aan projecten buiten je dagelijkse werkzaamheden.

Zo deden we in de afgelopen jaren onder meer het PMO project, waarmee we een periodiek medisch onderzoek hebben opgezet voor geïnteresseerde medewerkers. Inmiddels is dit jaarlijks op de agenda gezet, dus het is leuk om te zien dat er ook echt iets met de projecten wordt gedaan. Vorig jaar ontwikkelden we ook een virtual reality training, waarmee je een virtuele training in een trailer kunt doen. Deze presenteerden we daarna op een grote transportbeurs in München, dat was een topervaring, echt heel mooi om te doen.”

Je leert veel mensen kennen binnen de organisatie die je anders niet zo snel spreekt, en je doet mee aan projecten buiten je dagelijkse werkzaamheden.
1 maart 2018