Sluiten
Zoeken... Menu

“Ik hou van de hectiek en druk die hierbij komen kijken”

Senior Trailer Planner Tim (34 jaar) bekleedde al diverse functies in de kleine 9 jaar dat hij bij Ewals Cargo Care in dienst is. Als ervaren kracht binnen de afdeling Planning, kent hij de organisatie door en door.

“Ik begon bij Customer Service, waar ik me bezig hield met onze transporten naar Zweden. Vervolgens schoof ik door en werkte ik dedicated voor één van onze grootste klanten, waarna ik overstapte naar de dagplanning voor de Benelux. In de afgelopen jaren had ik vrijwel alle landen van ons netwerk onder me. Bij elke stap kwam steeds wat meer druk kijken, en moest ik bijschakelen. Op dit moment ben ik Floater, wat betekent dat ik bij ziekte of afwezigheid het werk van anderen overneem. Om overal zo vlot in te kunnen stappen heb je de nodige ervaring nodig en door mijn ervaring op andere planningen lukt me dat ook goed.

Verder draai ik er ook een aantal projecten naast. Zo ben ik nu bezig met efficiëntieverbetering door onnodig e-mailverkeer terug te brengen. Dit voegt leuke afwisseling toe aan mijn werk, al vind ik het de planning doen toch het fijnste. Of dit nu betekent dat ik problemen in de dagplanning oplos, of vooraf puzzel in de preplanning, ik houd van de hectiek en druk die hierbij komen kijken.

De afwisseling en prettige collega’s zijn de belangrijkste redenen dat ik het bij Ewals al zo lang naar mijn zin heb. Ik kan verschillende dingen doen in mijn werk, zodat het nooit gaat vervelen. Met collega’s werken we soms op het scherpst van de snede en vertellen we elkaar de waarheid, maar dat gaat nooit ten koste van de goede relaties en er wordt ook vaak genoeg gelachen. Die relaties onderhouden we ook door samen leuke dingen te doen. We maken uitstapjes, doen mee aan internationale voetbaltoernooien, zaalvoetballen eens per maand met een groep collega’s, en organiseren regelmatig uitstapjes.

Sinds 2 jaar doe ik ook mee aan het Young Potential programma. Met dit platform van jonge medewerkers werken wij samen aan verschillende projecten en werken we ideeën uit. Zo ben ik nu bezig met het opzetten van een buddy-systeem, waarin nieuwe medewerkers door een ervaren collega worden ondersteund. Zo worden ze sneller en prettiger wegwijs binnen Ewals en hun functie. Ook start binnenkort een uitwisseling met Tsjechië, waarin ik een Tsjechische collega-planner help om hier te wennen. Dit soort initiatieven, en de vrijheid om je eigen ideeën en projecten uit te voeren, maakt het mooi om hier te werken.”

De vrijheid om je eigen ideeën en projecten uit te voeren, maakt het mooi om hier te werken.
1 maart 2018