Sluiten
Zoeken... Menu

Opleidingsprogramma voor chauffeurs

Ewals Cargo Care hecht waarde aan kwaliteit in al zijn facetten. Daarom willen wij ook met de beste chauffeurs uit de markt werken. Met ons uitgebreide opleidingsprogramma – ons 6-stappen-plan – ondersteunen wij jou om dat te worden. Na voltooiing van deze stappen, weet je exact wat er nodig is om een Ewals Cargo Care chauffeur te zijn.

1 Handleiding

Aan het begin van je opleidingsprogramma ontvang je een fysieke trailerhandleiding om altijd bij je te hebben. Deze bevat praktische informatie, zoals veelgebruikte logistieke termen in diverse talen. De achterkant van deze handleiding bevat een sticker die aangeeft dat je dat je een gecertificeerde Ewals chauffeur bent. Deze sticker ontvang je van een gecertificeerde Ewals trainer nadat je het opleidingsprogramma voor chauffeurs hebt voltooid. Onze kwaliteitsinspecteurs kunnen door deze sticker eenvoudig vaststellen of een chauffeur de vereiste training heeft voltooid. De trailershandleiding is op dit moment in zeven talen beschikbaar (Nederlands, Engels, Spaans, Pools, Roemeens, Bulgaars en Tsjechisch).

web_1_manual.jpg

2 Chauffeursvideo’s

Naast de fysieke versie van de trailerhandleiding, is alle inhoud ook beschikbaar als video. Hiermee kun je deze inhoud tot je nemen wanneer je maar wilt. Deze video’s zijn opgenomen in het Engels, en zijn ondertiteld in dezelfde zeven talen.

Instructievideo’s voor Chauffeurs

web_2_driver_video.jpg

3 Persoonlijke training

Deelnemen aan een persoonlijke training maakt ook deel uit van het opleidingsprogramma. Tijdens deze volledige opleidingsdag komen diverse elementen voorbij, zoals een uitleg van de trailerhandleiding, een e-learning module en een Vraag & Antwoord sessie. Aan het einde van deze dag ontvang jij je certificaat. Tijdens deze opleidingsdag gebruikt de gecertificeerde Ewals trainer diverse hulpmiddelen. Dit zijn onder meer een set om ladingen vast te zetten, een opleidingstrailer op ware grootte en een schaalmodel. Op dit moment testen en implementeren wij ook virtual reality sessies voor ons opleidingsprogramma voor chauffeurs.

web_3_live_training-1.jpg

4 Kennistest voor chauffeurs

Het is belangrijk voor een chauffeur om van alles op de hoogte te zijn dat van belang is voor zijn beroep. Daarom is het vereist om de Kennistest voor Chauffeurs (KVC) succesvol af te ronden. Deze open boek test duurt ongeveer 60 minuten en wordt afgenomen in ons e-learning platform onder toezicht van een gecertificeerde Ewals trainer.

web_4_drivers_knowledge_test-2.jpg

5 Mentorchauffeur

Om zeker te stellen dat je als nieuwe chauffeur de juiste ervaring opdoet, word je de eerste twee weken bijgestaan door één van de 20 Ewals Mentorchauffeurs. In deze periode vergezelt je mentorchauffeur je om je te helpen alle elementen die je tijdens je training hebt geleerd in de praktijk toe te passen. Je wordt ondersteund op aspecten zoals algeheel gedrag en presentatie, eco-driving skills, omgang met trucks en trailers, het juist vastzetten van ladingen, klantprocedures, procedures in trein- en haventerminals, afhandeling van administratieve documenten en hoe effectief en veilig te communiceren via de boordcomputer. Na afloop van deze twee weken stelt de mentorchauffeur vast of jij er klaar voor bent om alleen op reis te gaan. Is dit het geval, dan ben jij helemaal klaar voor je start als Ewals Cargo Care chauffeur. 

web_5_mentor_driver-1.jpg

6 Opvolging

Om niet alleen hoge kwaliteitsstandaarden te zetten, maar deze ook hoog te houden, gelooft Ewals Cargo Care in het continu opdoen van nieuwe kennis en deze ook te behouden. De jaarlijks terugkerende kennistest voor Chauffeurs richt zich op het testen van je kennis en vaardigheden als chauffeur. Daarnaast worden alle chauffeurs, direct in dienst of via charters, in de trein- en haventerminals regelmatig gecontroleerd door onze inspecteurs. Zij passen dezelfde criteria toe als de mentorchauffeur die je eerder ondersteunde. Daarnaast worden ook individuele inspecties uitgevoerd. Deze QIV’s (Quality Improvement Visits) richten zich op individuele charters. Om chauffeurs extra ondersteuning op locatie te bieden en voorstellen voor continue verbetering te implementeren, is ons Mobile Quality Team onderdeel van onze Fleet Control Department.

web_6_follow-up-1.jpg